Potrebno:
250 g svježih ili smrznutih malina
200 g piškota
kesica vanilin šećera
500 g neslanog krem sira
250 g šlaga
150 g šećera u prahu
150 ml hladne espreso kafe za potapanje
kašika kakao praha za posipanje
Priprema:
Maline očistite, pažljivo operite da se ne raspadnu i stavite u cjediljku, a smrznuto voće otopite i ocijedite. U posudu sipajte šećer u prahu, krem sir, vanilu i mutite mikserom dok smjesa ne postane glatka i kremasta, pa kašikom umiješajte šlag.
Piškote izlomite na manje komade i prelijte hladnim espresom. U četiri čaše ili dekorativne staklene činije prvo stavite nekoliko kašika krem šlaga, a zatim poređajte maline i piškote.
Ponovo premažite krem šlagom, rasporedite ostatak malina i piškota i na kraju završite šlagom. Tiramisu ostavite u frižideru najmanje dva sata. Prije posluživanja, pospite kakao prahom.
(CDM/Alen Avdić)