2.7.2016. 21:40
0
Tiramisu sa malinama
Ukusna poslastica za vrele ljetnje da

Potrebno:

250 g svježih ili smrznutih malina

200 g piškota

kesica vanilin šećera

500 g neslanog krem sira

250 g šlaga

150 g šećera u prahu

150 ml hladne espreso kafe za potapanje

kašika kakao praha za posipanje

Priprema:

Maline očistite, pažljivo operite da se ne raspadnu i stavite u cjediljku, a smrznuto voće otopite i ocijedite. U posudu sipajte šećer u prahu, krem sir, vanilu i mutite mikserom dok smjesa ne postane glatka i kremasta, pa kašikom umiješajte šlag.

Piškote izlomite na manje komade i prelijte hladnim espresom. U četiri čaše ili dekorativne staklene činije prvo stavite nekoliko kašika krem šlaga, a zatim poređajte maline i piškote.

Ponovo premažite krem šlagom, rasporedite ostatak malina i piškota i na kraju završite šlagom. Tiramisu ostavite u frižideru najmanje dva sata. Prije posluživanja, pospite kakao prahom.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.