8.11.2016. 9:41
0
Krompiruša moje nane: Ovo je najbolji i jedini recept koji će vam ikad trebati
Ovaj recept je zaista jednostavan, a krompiruša svaki put ispadne savršena!

Sastojci

600 gr brašna
400 ml vode
2 kašike ulja
½ kg krompira
2 luka
so
biber
ulje
Priprema

Brašno umijesite sa vodom i sa 2 kašike ulja. Nakon što ste umijesili, ostavite tako da odstoji par sati, pa podijelite na dva dijela i premažite uljem. Ostavite da odstoji još par sati (što duže stoji to će tijesto biti bolje) pa razvucite što više tanje možete, piše “Megagiga“…

Uzmite krompir, ogulite i izrežite na sitne kockice pa pomiješajte sa također sitno sjeckanim lukom. Dodajte soli i bibera po vašem ukusu pa redajte na jufku. Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.

Pitu pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.