5.11.2018. 13:51
0
Pikantne pljeskavice bez mesa
Potrebno je: 2 slatke, svježe paprike i jedna ljuta 150 g sira 2 šargarepe 40 g rendanog kačkavalja 2 kuhana oljuštena krompira ulje, so, mljeveni crni biber

Priprema:

U dublji sud umutimo viljuškom jaja. Dodamo narendane krompire, sir i šargarepu.

Sitnije isiječemo parike i dodamo u sud. Dodamo narendani kačkavalj.

Posolimo i miješamo kašikom dok se smjesa ne sjedini.

Rukama oblikujemo pljeskavice i pržimo na zagrijanom ulju.

Ispržene pljeskavice stavljamo na tanjir obložen papirnom salvetom da upije višak masnoće.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.