27.5.2016. 11:57
0
Legende u koje posjetioci Zoološkog vrta u Sarajevu vjeruju: Dikobraz baca bodlje, a drugi trče pored lama jer će ih pljunuti
U proljetno doba zoološki vrt u Sarajevu prima najviše posjetitelja, pa smo odlučili da posjetimo Pionirsku dolinu kako bismo vidjeti šta je to što vas može fascinirati i čime se možete zabaviti u jedinom vrtu ovakvog tipa u našoj zemlji.

Kao i svaki zoološki vrt, i u Pionirskoj dolini postoje životinje koje, prema riječima našeg sagovornika Vedada Škapura, spadaju u top 5 životinja koje možete posjetiti na ovoj lokaciji. 

Tu listu počinjemo sa zanimljivom životinjom koja uopće nema potrebu da iskoči iz svog kaveza, iako bi vrlo lako mogla pobjeći. Merkati su životinje koje su veoma zanimljive posjetiteljima u Pionirskoj dolini.

Lemuri su još jedna od životinja koja je zanimljiva posjetiteljima zoološkog vrta u Sarajevu, a kada se nalazite u neposrednoj blizini lemura, kao što je to uradila naša ekipa tokom snimanja ove priče, onda ste još više fascinirani njihovom radoznalošću i jednostavnošću. Šteta što nam je ponestalo grožđa, pa više nismo bili zanimljivi našim prijateljima.

Ipak, sličnog raspoloženja kao merkati i lemuri nisu bili mladi klokani, koji su poprilično plašljiva životinja, pa i samim tim nismo mogli da im priđemo tako blizu kao merkatima i lemurima. Vedad Škapur kaže da svaka životinja u Pionirskoj dolini ima svoju mušteriju, odnosno posjetioca.

Proljeće je možda najbolje doba da napravite svoje kratko putovanje kroz jedini zoološki vrt kojeg imamo u BiH, pa možda da i vi napravite neku svoju listu omiljenih životinja u Pionirskoj dolini.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.