13.10.2016. 13:20
3
"Bježao sam iz škole da bih išao na Željine utakmice, nadam se da će moj sin biti Željovac kao što mu je babo"
Za Source.ba portal je govorio Emin ef. Bakal, glavni imam Medžlisa IZ u Čajniču, malom gradiću na istoku zemlje.

U razgovoru za naš portal Bakal je govorio o problemima sa kojima se susreću ljudi u Čajniču, a bilo je govora o samom poslu imama kojeg Bakal obavlja u ovom malom i zaboravljenom gradu.

Razgovarali smo o povratničkim porodicama u Čajniču, kojih je sve manje i manje. Na kraju razgovora smo upitali Bakala o njegovoj ljubavi prema fudbalu i FK Željezničar, pošto često boravi na Grbavici kako bi gledao utakmice kluba za kojeg navija. Često puta je iz Goražda, gdje je jedno vrijeme živio, stalno dolazio na utakmice u Sarajevo.

Emina je, upravo mjesto gdje je rođen, privuklo da se vrati u svoj rodni kraj kako bi obavljao posao imama. Ipak, pošto je Čajniče mala sredina, uslovi za život su mnogo lošiji od ostalih sredina u našoj zemlji, posebno onih koji se tiču centralnog dijela BiH.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.