21.6.2017. 11:10
5
"Došao sam na posao, a onda su mi rekli: 'Šta ti radiš ovdje, možeš ići'. Otvoreno ću reći, nisu nam u Srebrenici problem Srbi, nego Bošnjaci"
Mladi novinar iz Srebrenice, Adem Ado Mehmedović, napisao je na svom Facebook profilu status u kojem direktno proziva ljude koji su odgovorni za to što je Adem ostao bez posla na RTV Srebrenica.

U prvom dijelu spomenutog statusa na Facebooku, Adem je, između ostalog, napisao sljedeće:

"Prije tri godine sam se vratio u Srebrenicu. I mnogo toga dobrog i lošeg se desilo. Međutim, najveće poniženje sam doživio danas. Svi u Srebrenici znaju da u protekle tri godine radim na RTV Srebrenica (po ugovorima o djelu, radu, povremnim i privremenim poslovima). Od februara do maja sam obnašao i dužnost v.d. direktora radija, a nelegalno sam smijenjen u maju. Iako je Vlada poništila odluke o smjeni, ja nisam vraćen na dužnost, jer neko smatra da ne treba da se ispoštuju te odluke. Nakon nelegalne smjene na mjesec dana sam po ugovoru nastavio raditi novinarski posao, da bi mi danas bilo rečeno bukvalno ovim riječima 'Šta ćeš ti ovdje, ti nemaš ugovor'. U prevodu - možeš ići." 

"Nije to prvi put da se meni zabranjuje rad na RTV Srebrenica. Nisam pravio probleme kada sam smijenjen, nisam pravio probleme ni kada je odbijen moj zahtjev da se vratim na poziciju, nisam pravio probleme ni kada sam radio po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima za 320 KM ili 400 KM. Nisam pravio probleme sve zbog našeg jedinstva, bošnjačkog, u nadi da će se riješiti stvari, da će sve biti dobro. Međutim, iz dana u dan mene pokušavaju otjerati iz Srebrenice. Tri godine je priča kako nema para da bih ja dobio normalan ugovor (iako je budžet radija povećan). Kako to ima para da se Medihi Smajić uplaćuje topli obrok i obračuna plata za maj, a nije zavirila u radio, niti je bilo šta uradila i gdje je bila zapravo cijelo vrijeme"
, napisao je u statusu Adem.

U nastavku poslušajte šta je danas za Source.ba portal rekao Adem Mehmedović, koji je za naš portal pričao o svom problemu i ostalim problemima u Srebrenici.

Razgovarao: Haris Ahbabović

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.