5.12.2017. 19:00
16
Zildžić lajkao sporni Selimbegovićev status u kojem je novinarke nazvao "polovnjačama": Ne mislim da te dame izgledaju onako kako ih je on opisao u onom prvom dijelu, tako da mi je to bilo irelevantno
Objava na Facebooku u kojoj je zamjenik generalnog sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dženan Selimbegović, vrijeđao bh. novinarke, Sanelu Prašović-Gadžo i Arijanu Saračević-Helać, naišla je na velike osude javnosti u našoj zemlji.

Naime, nakon što je emitovan trailer za intervju kojeg je Prašović-Gadžo napravila sa Arijanom Saračević-Helać, Selimbegović se oglasio na svom Facebook profilu na kojem je napisao sljedeće:

"Gledam trailer za nekakav intervju na BHT-u. Sjele dvije 'polovnjače' jedna nasuprot druge. Jedna loše izblajhana, a druga sa sfušerenim kolagenom u usnama. Ljudi ih zovu novinarkama. I sada ova izblajhana, mrtva-hladna kroz čuperak loše njegovane kose, izvali da je BiH u ratu odbranila ustvari šaka novinara na BHT-u. Ništa Armija BiH, ništa heroji, ništa Alija... samo ona i njena raja", napisao je Selimbegović na svom Facebook profilu.

Dženan Selimbegović je izbrisao spornu objavu s Facebooka, ali brojni korisnici ove društvene mreže podijelili su screenshot njegovog posta kako bi ukazali na vokabular uposlenika Predsjedništva BiH. Pojedini mediji u našoj zemlji su prenijeli i informaciju da je Dženan Selimbegović bio kreator "vizionarske" ideje kada je postavljen novi trotoar ispred Predsjedništva BiH koji je građane BiH koštao oko 360.000 KM. 

Jedna od osoba koja je lajkala sporni status Selimbegovića bio je i njegov stranački kolega i predsjednik Asocijacije mladih SDA, Salko Zildžić. Upravo smo Zildžića danas pozvali kako bi prokomentarisao spornu objavu svog stranačkog kolege koju je lajkao na Facebooku prije nego što je uklonjena.

"U prvom dijelu tog posta se, po meni, nalaze jako neoprezne kvalifikacije, ali ja u prvom mahu nisam ni vidio to. Meni je u tom postu bilo zanimljivo da je neko rekao da je šačica novinara odbranila BiH. Taj se onda zapitao gdje su borci, gdje su heroji, gdje je Alija. Meni je to bilo zanimljivo i zbog toga sam lajkao njegov status", kaže Salko Zildžić za Source.ba portal.

A onda smo predsjednika Asocijacije mladih SDA upitali šta ćemo sa dijelom u kojem Selimbegović spomenute dvije novinarke naziva "polovnjačama" i tvrdi da je "jedna loše izblajhana, a druga sa sfušerenim kolagenom u usnama".

"Ja tako nešto ne bih napisao, pogotovo ne ukoliko se to baš odnosilo na te dame. Da budem iskren, ja ne mislim da te dame izgledaju onako kako ih je on opisao u onom prvom dijelu, tako da mi je to bilo irelevantno. Imam previše prijatelja na Facebooku i mnogo toga vidim u toku dana kada stignem da pogledam, pa mi to izgleda nekada i smiješno. Suštinsko je pitanje zašto se diže fama zbog nečega što je na Facebooku svakodnevna pojava i zato što je baš on državni službenik i neko se našao posebno uvrijeđen. Da bogdo nije. Onaj prvi dio sigurno nije trebao biti napisan", rekao je Zildžić za naš portal.


Sporni status Dženana Selimbegovića na Facebooku

Onda smo Zildžiću, na njegovu prethodnu konstataciju, uputili pitanje da li je onda normalno da čovjek koji je uposlenik u Predsjedništvu BiH, čovjek koji je javna ličnost, napiše na svom Facebook profilu da su dvije novinarke "polovnjače" i da je "jedna loše izblajhana, a druga sa sfušerenim kolagenom u usnama".

"Ne želim sada to da komentarišem na takav način. Pročitajte sve šta pišu državni službenici po Facebooku", rekao je Zildžić, a onda smo ga prekinuli i konstatovali mu da je ovdje isključivo priča o Selimbegoviću i postu kojeg je i sam Zildžić lajkao.

"Ne želim tako da razgovaramo. To što vi sada hoćete da izvučete iz konteksta ono što je on napisao na Facebooku u privatnom smislu - ne želim to da komentarišem. S tim da ne znam da je takvo pitanje primjereno bilo kome", rekao je Salko Zildžić.

Zildžića smo upitali na osnovu čega misli da je neko pokušao nešto da izvuče iz konteksta, kada smo samo jasno pročitali dio izjave u kojoj Selimbegović vrijeđa novinarke.

"Ja se načitam svega i svačega od državnih službenika, novinara i javnih ličnosti, i niko nije toliko u eteru i u fokusu, kao da ova država nema prećih problema od jednog neopreznog statusa. Ne znam ni gdje ga je napisao, niti gdje je bio u tom trenutku. Ne želim to da komentarišem", istakao je naš sagovornik.

A onda smo, po ko zna koji put, ponovili Zildžiću da ne možemo vjerovati da mu ono što je Selimbegović napisao u prvom dijelu svog posta nije NEPRIMJERENO ZA JEDNOG DRŽAVNOG SLUŽBENIKA

"Ne znam gdje sam rekao da taj prvi dio nije neprimjeren. Rekao sam da je taj prvi dio neprimjeren, ali me dalje pokušavate pitanjem dovesti u nešto da li je 'da' ili 'ne' - ne želim u tome da učestvujem", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Salko Zildžić.

Novinar: Haris Ahbabović

 
16
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.