5.4.2018. 14:16
1
Ko je bolji, Antonio Vidović ili Cristiano Ronaldo: Tek danas kada sam pogledao video onda sam shvatio kakav sam gol postigao
Antonio Vidović, fudbaler Orašja, postigao je fenomenalan gol na utakmici Prve lige FBiH između Orašja i Čapljine.

Gol neodovljivo podsjeća na onaj fantastičan pogodak kojeg je prije dvije noći postigao Portugalac Cristiano Ronaldo, kada je u okršaju Juventusa i Real Madrida postigao gol makazicama.

Inače, Orašje je u okviru 20. kola Prve lige FBiH, pobijedilo Čapljinu rezultatom 3:1.

"Tek danas kada sam pogledao video onda sam shvatio kakav sam gol postigao. Jučer je to sve nekako bilo vruće i friško, kako bi se reklo, ali danas kada sam pogledao video i pogledao ga iz više uglova, tek onda sam shvatio kakav sam gol postigao", rekao je Antonio Vidović danas za Source.ba portal.

Kao što smo već istakli, njegov gol neodoljivo podsjeća na gol Cristiana Ronalda koji je na sličan način matirao Gianluigija Buffona. Osim što su gotovo svi domaći mediji usporedili njegove makazice sa makazicama Ronalda, to je učinio i veliki broj stranih medija.

"Na gotovo svakom portalu su uspoređivali moj gol i onaj kojeg je postigao Ronaldo. Mnogo je komentara gdje su ljudi pisali da je moj gol bolji, da je pao iz veće udaljenosti i da je bio jači udarac. Međutim, ne treba zaboraviti ono što je napravio Ronaldo. Ono je bila velika majstorija. Lijepo je kada tvoj gol porede sa onim kojeg je postigao Ronaldo", ističe Antonio.

Brojni ljubitelji fudbala će reći da se ovakvi golovi postižu jednom u stotinu godina, a sličnog mišljenja je i fudbaler Orašja.

"Pokušavao sam ono na treningu, ali nisam nešto specijalno vježbao. Iskreno, ono je vrlo teško izvesti i ovakav gol se postiže jednom u karijeri. Ne mogu reći da je ono jučer bila slučajnost. Išao sam s namjerom da napravim makazice, a na kraju se sve odlično završilo", rekao je Vidović za naš portal.



Na društvenim mrežama je bilo i nekoliko šaljivih komentara, a jedan od njih je: "Lijep gol, Antonio. Ali, kada zabiješ kao Ibra sa 40 metara - onda se javljaj".

"Nadam se da će biti i takvih golova", kaže kroz smijeh Antonio Vidović.



Za kraj, našeg sagovornika smo upitali da li je sada Orašje ozbiljan konkurent za povratak u Premijer ligu i kakvi su apetiti "Labudova sa Save" nakon brojnih kikseva vodećih ekipa u Prvoj ligi FBiH.

Podsjećanja radi, Orašje je na trećoj poziciji sa 39 bodova, koliko ima i druga Sloga iz Siminog Hana. Vodeća je gradačačka Zvijezda sa 41 bodom.

"Ambicije su sada porasle. Od početka sezone smo išli na to da napravimo što bolji rezultat, ali nam primarni cilj nije bila Premijer liga. Nama se sada ukazala prilika, jučer su nam se maksimalno poklopili rezultati. Sada je sve na nama. Čeka nas prvo teško gostovanje kod Igmana u Konjicu, a onda ulazimo u ciklus teških utakmica gdje nam dolaze Sloga, Olimpik i Zvijezda. Mislim da će se u te tri utakmice odlučiti pobjednik Prve lige FBiH", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal fudbaler Orašja, Antonio Vidović.

Antonio Vidović je u karijeri nastupao za Čelik, gradačačku Zvijezdu, Graničar, Cibaliju, Jedinstvo iz Brčkog i Metalleghe. Od ljeta prošle godine ponovo je u dresu Orašja.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.