7.5.2018. 13:34
5
Vaha Halilhodžić za Source: Na 'presici' je bilo 500 novinara. Zvalo me par reprezentacija i nekoliko klubova, ne mogu vam reći ko me zvao
Vahid Halilhodžić dobio je otkaz na klupi fudbalske reprezentacije Japana svega nekoliko mjeseci prije početak Mundijala u Rusiji.

Iako se popularni Vaha plasirao na SP sa Japancima, uslijedio je otkaz bez ikakvog objašnjena iz Fudbalskog saveza Japana. Halilhodžiću se slična stvar dogodila pred početak Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine, kada je par mjeseci prije početka turnira smijenjen sa klupe Obale Slonovače, koju je prije toga odveo na SP.

Za Source.ba portal danas je govorio upravo Vahid Halilhodžić, koji je rekao da i dalje ne zna razlog zbog kojeg je dobio otkaz na klupi Japana, te da ga još niko nije kontaktirao.

"Tražio sam da mi objasne zbog čega se sve ovo dogodilo, ali nisam još uvijek ni ja dobio nikakve odgovore, niti mogu da dokučim o čemu se radi. Niko iz Fudbalskog saveza Japana me nije kontaktirao da mi kaže šta je u pitanju. I ja se sam pitam zbog čega su mi uručili otkaz, ali odgovora nemam. Vrte mi se po glavi neke stvari, ali to nema nikakve veze sa rezultatima. Zbog toga je sve to malo čudno"
, kaže Vahid Halilhodžić za Source.ba portal.

Pojedini japanski i svjetski mediji su pisali da je u pitanju neslaganje određenih reprezentativaca Japana sa Halilhodžićem, pa smo našeg proslavljenog trenera upitali da li je bio u sukobu sa nekim igračima.

"Kada si trener uvijek imaš igrače koji su nezadovoljni. Vjerovatno ima nezadovoljnih fudbalera, jer nema nijednog trenera koji se ne susreće s tim. Doći će vrijeme kada će se znati više stvari i više istine, a za sada je i ja tražim. Sve ovo me mnogo razočaralo", ističe Halilhodžić.

U Japanu ga dočekalo 500 novinara

Halilhodžić se prije nekoliko dana obratio medijima u Japanu, a njegov prevodilac je doslovno plakao na aerodromu dok je Vaha davao izjavu japanskim medijima.

"Taj čovjek je proveo sa mnom tri godine i vjerovatno je vezan za mene. Nije to pogodilo samo njega, pogodilo je i ostale ljude. Napravljena je veličanstvena press konferencija u Japanu. Tu je bilo 360 akreditovanih novinara, a onda su pustili sve ostale, tako da je na kraju bilo oko 500 novinara. Gotovo da su svi mediji bili na toj press konferenciji", kaže Vaha.

Ovih dana su se pojavile špekulacije da bi Halilhodžić uskoro mogao da preuzme jednu afričku reprezentaciju, a navodno je u pitanju selekcija Benina. 

"Pojma nemam. Imao sam kontakt sa drugim ljudima, ali nisam imao nikakav kontakt sa ljudima iz reprezentacije Benina", kaže kratko Halilhodžić.

Stižu ponude sa svih strana

Našeg proslavljenog trenera smo upitali čije je ponude do sada imao, ali nam Vaha nije želio otkriti o kome se radi.

"Ne mogu vam to reći. Zvalo me je par reprezentacija i nekoliko klubova. Kontaktirali su me, ali za sada ću se malo odmoriti, pa ćemo vidjeti", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Vahid Halilhodžić.

Vahid Halilhodžić je rođen prije 65 godina u Jablanici. Tokom igračke karijere je nastupao za Velež, Neretvu, Nantes i PSG, a igrao je i za A selekciju Jugoslavije.

Kao trener je vodio Velež, Beauvais, Raja Casablancu, Lille, Rennes, PSG, Trabzonspor, Ittihad, Obalu Slonovače, Dinamo Zagreb, Alžir i Japan.

Novinar: Haris Ahbabović

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.