4.3.2020. 12:58
3
Pruga kriva k'o Drina, tramvaji u Sarajevu stariji od Grčke: Sačekaj, majstore, da ti "sredim" prugu, pa da možeš proći!
Problem GRAS-a u Kantonu Sarajevo je dugogodišnji problem koji nikako da se kvalitetno počne rješavati.

Svaka vlada koja dođe na vlast, pa i ona koja je već sada bivša, ali i ova koja je jučer potvrđena, na sav glas govori o rekonstrukciji tramvajskih šina, kupovini novih vozila za GRAS, vraćanju ogromnih dugova, rekonstrukciji ove firme, ali se sve nekako okonča na riječima i ne baš nekim radikalnim potezima, dok se i dalje nastavljaju problemi ove firme.

Podsjećanja radi, Od 2000. godine do danas u GRAS-u su nagomilana velika finansijska dugovanja po više osnova. Sanacioni programi i mjere koje su do sada provođene nisu dali očekivane rezultate. 

Ukupan dug preduzeća prema Poreskoj upravi FBiH 31. decembra 2018. iznosio je 187.887.000 KM od čega je osnovni dug 96 miliona KM, a kamate su 86 miliona. Porezi se nisu plaćali od januara 2009. do decembra 2016. godine. Dug prema Upravi za indirektno oporezivanje iznosi 28,4 miliona KM, od toga glavni dug je 19 miliona KM, kamate oko 8,6 miliona, a troškovi prinudne naplate 760.000 KM.

Kamera Source.ba portala danas je bila na nekoliko lokacija u naselju Dolac Malta, kako biste se uvjerili u kakvom su zapuštenom stanju tramvajske šine u Sarajevu. Podsjećanja radi, na ovoj lokaciji svako malo vremena iskoči tramvaj sa šina i dogodi se saobraćajna nesreća. U nastavku pogledajte kako to izgleda.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Izet Tahirbegović
Montaža: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.