4.8.2020. 16:45
2
Pitali smo Dom zdravlja KS zbog čega na Otoci radi samo jedan doktor porodične medicine i zloupotrebljavaju li doktori bolovanja
Zbog sve težeg dobijanja zdravstvene usluge na području Kantona Sarajevo i komplikacija oko pandemije virusa korone, dobili smo informaciju da su u Domu zdravlja Novi Grad, na Otoci, velike gužve tokom pregleda kod doktora porodične medicine.

Podsjećanja radi, u posljednje vrijeme Source.ba portal je poslao više dopisa sa pitanjima na adresu svih zdravstvenih institucija u KS, a uglavnom se radilo o propustima istih, problemima sa primanjem i liječenjem pacijenata, te borbi protiv pandemije koronavirusa.

Treba dodati da se neke institucije, poput JU Dom zdravlja KS, uvijek oglase sa odgovorima. Sa druge strane, neke bolnice i zdravstvene institucije, poput recimo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ili Ministarstvo zdravlja KS gotovo pa redovno ne odgovaraju na naše upite i samo ih ignorišu.

Ovaj put smo poslali dopis sa pitanjima na adresu JU Dom zdravlja KS. U dopisu smo pitali sljedeće:

1) Zbog čega je samo jedan doktor porodične medicine u Domu zdravlja Novi Grad, kada se radi o najmnogoljudnijoj općini u BiH, pa samim time i u Sarajevu?

2) Također smo dobili informaciju da su brojni doktori na godišnjim odmorima, ali i bolovanjima. Imate li tačan podatak koliko se doktora i medicinskih radnika trenutno nalazi na bolovanjima? Posebno nas zanimaju brojke za doktore.

3) Da li ste izvršili provjeru spomenutih bolovanja doktora i medicinskih radnika, s obzirom da se pacijenti sve više žale na užasne usluge u domovima zdravlja i ambulantama, te na pretpostavku da pojedini doktori i medicinski radnici zloupotrebljavaju sistem i uzimaju bolovanja u vrijeme kada smo najviše pogođeni pandemijom virusa korone?


Odgovore smo dobili danas, na pitanja nam je odgovorio Arman Šarkić, glasnogovornik ove ustanove. U videu iznad poslušajte odgovore na pitanja koja smo poslali JU Dom zdravlja KS.

Novinar: Haris Ahbabović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.