14.3.2021. 15:58
8
"Ako se produži lockdown, mi ćemo definitivno otpustiti sve radnike. Čak razmišljamo da odjavimo fiskalne sisteme, vodovod i struju"
FOTO: Source.ba / arhiva
Sutra bi se trebao završiti lockdown u Kantonu Sarajevo, ali gledajući na i dalje lošu epidemiološku sliku u KS, ali i ostatku zemlje, postoje najave da bi se ovaj lockdown mogao produžiti.

Za Source.ba portal danas je govorio vijećnik u OV Novo Sarajevo i sarajevski ugostitelj, Haris 'Harki' Selmanović. On je govorio o lockdownu, koliko je isti njegov ugostiteljski posao "zavio u crno", te šta ako se ovaj lockdown produži.

"Što se tiče posla u dva dana, tu se ne može pričati o nekim velikim gubicima, jer nam nisu radili ugostiteljski objekti. Nezahvalno je pričati o nekim velikim gubicima. Ono zbog čega smo mi podigli svog glas i tražili razgovor sa Vladom KS je to jer se bojimo onoga što će doći nakon ovog vikenda. Mi kao ugostitelji smo prepušteni sami sebi već godinu dana i na neki način se borimo sa vjetrenjačama, i navikli smo da se borimo. Dva dana nam ne znače ništa, ali imamo strah za dalje, koliko će se dalje zatvarati KS i kako će nam pomoći Vlada KS zbog lockdowna za kojeg pretpostavljamo da slijedi u narednim danima", kaže Selmanović za Source.ba portal.

Vlada KS je obećala pomoć svim privrednicima u KS, pa tako i ugostiteljima, a to je jučer za Source.ba portal potvrdio i ministar privrede, Adnan Delić.

"S obzirom na 2020. godinu, kako nam je prošla Vlada KS obećavala, obećava nam sad i ova nova. Iskreno, vjerujem u Četvorku, jer i ja sam član Četvorke na lokalnom nivou. Poštujem i poznajem Adnana Delića, on je za mene jedan jako dobar insan. Milion i po KM bi riješio sve probleme nas ugostitelja, naprimjer, u KS. Nemojte da pričamo, dajte nam projekat, dajte nam viziju i ono što ste uradili, uvjerite nas u to o čemu pričate, jer pričamo 30 godina i svesni smo da se vrti samo jedan ringišpil", ističe Haris.

Pitali smo ga za kraj, šta ako se od sutra nastavi lockdown u KS, šta planira on, zajedno sa svojim kolegama ugostiteljima u Sarajevu.

"Nećemo rizikovati kao prošle godine. Ako se produži lockdown, mi ćemo definitivno otpustiti sve radnike. Čak razmišljamo da odjavimo fiskalne sisteme, vodovod i struju, sve da odjavimo na nekih 15-20 dana, pa kada se ovo sve iskristališe da mi to ponovo  prijavljujemo. Nismo vidjeli ništa drugo osim riječi. Isto smo tako i riječi imali i prošle godine, riječi imamo i ove godine. Dok ne vidimo set mjera i način na koji će nam Vlada KS pomoći, nemamo povjerenje ni u koga. Mi ćemo, ako se ništa ne desi, sa sigurnošću odjaviti sve radnike i mislim da će to biti još jedan udarac za Kanton Sarajevo i na njegovu kasu", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Haris Selmanović.

Novinar: Haris Ahbabović

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.