17.10.2023. 13:03
0
Najpopularnija igra u historiji: Minecraft je dosad kupilo više od 300 miliona ljudi u svijetu
A igra koja je daleko iza Minecrafta na drugom mjestu je Grand Theft Auto V koji se prodao u 185 miliona primjeraka.

Minecraft je već neko vrijeme najprodavanija igra na svijetu, a uoči 15. rođendana koji će proslaviti sljedeće godine, kreatori iz Mojanga odlučili su se još jednom pohvaliti novim podacima.

Igru su od prvog predstavljanja davne 2009. godine prodali u više od 300 miliona kopija.

"Ovo je podvig koji nismo mogli sanjati kad smo počeli graditi prve kuće", rekli su iz Mojanga na službenoj stranici.

U Mojangu su odlučili 2009. obilježiti kao lansiranje igre, jer je tad prvi put predstavljena javnosti. No u sljedeće dvije godine su je popeglali i službeno je u prodaju puštena 2011. godine.

A igra koja je daleko iza Minecrafta na drugom mjestu je Grand Theft Auto V koji se prodao u 185 miliona primjeraka, prenosi Raport.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.