27.11.2015. 12:12
0
BiH: Na putevima ugaženi snijeg, savjetuje se oprezna vožnja
Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima raskvašenog ili ugaženog snijega na kolovozu, a dežurne ekipe putne službe su na terenu i čiste kolovoze, navode iz BIHAMK-a.
"Dodatne poteškoće vozačima  pričinjava jak vjetar na području Livna, Mostara i Čapljine. Vozačima savjetujemo sporiju i oprezniju vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme", ističu iz BIHAMK-a.

 Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke. Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo).

Kako navode iz BIHAMK-a, zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvojeni su magistralni putevi: M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-4.2 Bihać-Cazin i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i putevi na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlja Blatuša u Zenici. Na graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja. 

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.