29.6.2022. 8:36
0
Prognoza vremena za srijedu
I danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano i toplo vrijeme. Tokom dana doći će do razvoja oblačnosti. Poslije podne, lokalni pljuskovi su mogući na sjeverozapadu, sjeveroistoku i u centralnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 34 do 39 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna temperatura oko 35 stupnjeva.

Meteorolog Nedim Sladić jučer je potvrdio da je ove godine zabilježena prva službena četerdesetica u 2022. godini. Mostar je jučer 16:00 sati mjerio čak 41 °C (prema službenim podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine). Rekord za juni mjesec je 41,2 °C od 29.06.2006. Dakle, jasno je da mu i ne treba puno do novog. 


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.