8.3.2024. 19:38
0
Meteorolozi objavili: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Za vikend nas očekuje južina, porast temperatura ali i nastavak nestabilnog vremena. Sutra u Hercegovini lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom.

U nedjelju jačanje južnog i jugozapadnog vjetra, u brdsko-planinskim krajevima uz olujne udare, navodi se u prognozi koju je objavio BHmeteo.

U subotu, 9. marta, se najavljuje novo naoblačenje. U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne česta pojava kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom. Najviše se to odnosi na krajnji jug Hercegovine. Pojas od Neuma do Trebinja gdje postoji određena mogućnost za lokalno nevrijeme. 

U ostatku zemlje duži suhi intervali uz lokalnu pojavu kiše u manjim količinama. Klasika pri južini. U jutarnjim satima prohladno, lokalno uz slab mraz, ponajviše u istočnim krajevima zemlje gdje će naoblaka sa zapada stići nesto kasnije. Tokom dana porast temperatura uz postepeno jačanje južnog vjetra.

Za nedjelju se najavljuje osjetno zatopljenje u čitavoj zemlji uz umjeren do lokalno pojačan jugo. U planinskim krajevima uz olujne udare. Vrijeme promjenjivo oblačno, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje uz duže sunčane intervale. Za razliku od subote nedelja će biti stabilnija uz tek rijeđu pojavu padavina u dijelovima Hercegovine.

Jutarnje temperature u porastu, bez mraza a preko dana proljetni ugođaj. Najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do oko 22°C.

- U noći na ponedeljak, 11. marta, i tokom ponedeljka zahvatit će nas izražena frontalna linija sa zapada donoseći jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i lokalno grmljavinu. Na višim planinama snijeg. Dolaskom fronte, vjetar u postepenom slabljenju - saopćeno je na stranici BHmeteo.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.