14.7.2024. 19:19
0
Nedim Sladić zabrinuo novom prognozom? - Čuvajte se ljudi, crpi lagano...
Poznati meteorolog Nedim Sladić ponovo se oglasio na društvenim mrežama nakon što je na cijelom području BiH upaljen crveni meteoalarm.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperatura će ići i do 42 stepena.

"U oči upada Hitna pomoć koja svako malo gore-dole vozi po glavnoj sarajevskoj cesti. Teško se diše, temperature su visoke, nema puno svježine ni noću ni ujutro za prijeko potrebni kvalitetni san. Crpi lagano, ali sigurno izražena vrućina svačiji organizam. Ljudi, čuvajmo se svi jer će period visokih temperatura zraka još potrajati, najmanje do 20. jula", poručio je Sladić.

Iza 20. jula, dodaje, bismo pali barem na oko “svježijih” 28 do 30 stepeni u Bosni (dakle opet bliži 30 nego 25), a naznaka za izraženiji pad temperature u doglednom periodu trenutno nema.

"Ni pogled u trenutne pokazatelje Evropskog centra za srednjoročnu prognozu vremena (ECMWF) za august ne ulijevaju puno nade da će biti nešto drugačiji od jula", naveo je Sladić.

(Erna H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.