17.7.2024. 19:44
0
Jaka kiša uz vjetar i grmljavinu zahvatila dio BiH: "Pljuštalo, grmilo, negdje udario grom..."
FOTO: Ilustracija
Osvježenje uz jaku kišu, vjetar i grmljavinu zahvatilo okolinu Travnika, odnosno Pirota.

Na snimku koji je objavljen na stranici BH Meteo, vidi se nagla promjena vremena u ovom bh. gradu. Vjetar njiše drveće dok traje snažan pljusak.

U komentarima su se javili i građani iz drugih gradova i mjesta i javili kako su i kod njih stigle padavine.

- I oko Busovače pljuštalo, grmilo, negdje grom udario, osjetilo se na palež, dobro je da leda nije bilo, poneka kuglica, sad negdje tutnji, trese se, odjekuje, sitna kiša ponovo pada.

- Negdje oko 15 sati i 25 minuta okolina Novog Travnika mjesto Opara bilo jakog vjetra sa ledom. Ima i oborenih stabala po putu.

- Jajce, prolom oblaka sa ledom veličine lješnjaka.

- Zenica je lijepo osvježena, nije puno kiše palo, ali je bar malo rashladilo.

- Kotor Varoš dobra kiša pada malo grmljavine. Leda još nema i nadamo se da ga i neće biti - neki su od komentara.

Istovremeno, podsjećamo da je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura i visoke vrijednosti UV indeksa za regije Hercegovinu, centralnu i istočnu Bosnu za četvrtak, 18. juli.

FHMZ je najavio dnevne temperature od 34 do 40 stepeni ali i "tropske noći kad je minimalna temperatura zraka veća ili jednaka 20 stepeni".

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.