15.11.2015. 21:20
0
Igokea savladala Crvenu zvezdu u 10. kolu ABA lige
Košarkaši Igokee priredili su veliko iznenađenje u 10. kolu regionalne ABA lige. Aktuelni prvaci BiH u gostima su pobijedili Crvenu zvezdu s 87:81.

Iako je domaći tim u prvom dijelu meča bio dosta bolji protivnik, predstavnik BiH se nije predavao, te je nakon prve četvrtine utakmice počeo smanjivati prednost domaćina koja je u jednom trenutku dostizala 14 razlike.

U drugom poluvremenu Igokea je postepeno smanjivala zaostatak, da bi u posljednjim minutama utakmice u potpunosti preokrenula rezultat u svoju korist i došla do vrijednih bodova.

Igokeu je u ovom meču predvodio Vuk Radivojević s 18 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je Miloš Komatina dodao 18 poena, tri skoka i dvije asistencije.

U timu Crvene zvezde najefikansiji je bio Marko Simonović sa 17 poena i pet skokova. 

U narednom kolu Igokea dočekuje aktuelnog lidera na tabeli, podgoričku Budućnost.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.