28.1.2016. 8:09
0
Košarkaši OKK Slobode u polufinalu Kupa
Košarkaši tuzlanske Slobode plasirali su se u polufinale Kupa BiH sistema A, nakon što su sinoć u gostima pobijedili člana A-2 lige FBiH ekipu Travnika, rezultatom 80:65 (23:24, 19:24, 25:12, 13:5).

Iako su nastupili bez nekoliko važnih igrača, Tuzlaci su boljom igrom u drugom poluvremenu slomili otpor borbenih Travničana.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Sekulović i Hasandić sa po 16, te Džambić sa 13 poena, dok su u domaćem sastavu Križanović i Jelčić ubacili po 18 poena.

U drugom susretu pretkola Kupa ekipa Cazina je odustala od utakmice sa Sparsom.

U polufinalu će OKK Sloboda igrati protiv ekipe Mostar 05, dok će se u drugom polufinalu sastati Kakanj i Spars. 
Polufinale je na rasporedu 3. februara, a finalni susret 10. februara u Kaknju ili Sarajevu.

Pobjednik ovog takmičenja stiče pravo nastupa na Final fouru Kupa BiH, zajedno s ekipama Igokee, Mladosti iz Mrkonjić-Grada, te najboljim u kup takmičenju na području HB.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.