14.4.2016. 9:35
0
Kobe kroz suze slušao poruke NBA legendi, Shaquille O'Neal poručio: Kobe, starče, dobro došao u novi život
Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Kobe Bryant, oprostio se sinoć od košarke pobjedom protiv Utah Jazza, a Kobe je u svojoj posljednjoj utakmici postigao, vjerovali ili ne, nevjerovatnih 60 poena.

Piše: Haris Ahbabović

Pred početak posljednje Kobejeve utakmice u dresu Lakersa i košarci uopće, koju su Lakersi sinoć odigrali protiv Utaha u Staples Centeru, na emotivan način su se sadašnje kolege i trener Byron Scott oprostili od Black Mambe.

Osim toga, obratio se i legendarni bivši košarkaš, Magic Johnson, kao i još neke NBA legende.

"Ovdje smo da proslavimo perfekciju koja je trajala 20 godina. Kobe nikada nije varao, nije varao fanove, igrao je povrijeđen, a rezultat toga je pet titula koje imamo ovdje. Kobe je bio najveći celebrity kojeg smo imali u Los Angelesu u prethodnih 20 godina. Trebamo pozdraviti svi pokojnog Jerryja Bussa koji je trejdovao Kobeja prije 20 godina i njegovoj porodici koja ga je sačuvala ovdje", rekao je veliki Magic Johnson.

Nakon toga je pušten video u kojem su se brojne NBA legende obratile Black Mambi.

"Kobe, starče, dobro došao u novi život. Bilo je zabavno igrati sa tobom i protiv tebe. Ti si najveći Laker svih vremena i čestitam ti na nevjerovatnoj karijeri. Čestitam ti brate", rekao je Shaquille O'Neal.

"Kobe, uradio si to na svoj neki način. Uradio si ono o čemu brojni ljudi sanjaju. Želim ti mir i uspjeh u tvom narednom životu", rekao je trener San Antonija, Gregg Popovich.

"Čestitam ti brate moj. Imao si nevjerovatnu karijeru. Bilo mi je zadovoljstvo igrati s tobom", rekao je nekadašnji saigrač Kobeja Bryanta, Pau Gasol.

"Možda ću se i ja povući zajedno sa tobom, još uvijek nisam siguran. Bilo je zadovoljstvo gledati te. Bio si inspiracija mnogima, LA te voli", rekao je na kraju poznati glumac, Jack Nicholson.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.