21.12.2016. 16:04
1
U18 selekcija pobijedila Finsku, sutra protiv Španije za plasman na Svjetsko prvenstvo
Košarkaška U18 selekcija BiH je u danas slavila protiv Finske rezultatom 95:72.

Naši dečki su odlično ušli u meč, te napravili seriju od 8:0, nakon čega su i Finci uspjeli postići nekoliko poena. No, onda je ''proradio'' najbolji košarkaš Džanan Musa, koji je postigao nekoliko vezanih poena. Iako smo sve vrijeme imali prednost od šest do osam razlike, Finci su se do kraja prve dionice uspjeli vratiti, te su na pauzu prije druge dionice otišli pri rezultatu 22:19.

Uprkos lošem otvaranju druge četvrtine, naši momci su u nastavku konstantno povećavali prednost, te je prvi dio utakmice završen sa rezultatom 45:31.

U trećoj četvrtini, na krilima Marića i Muse, BiH povećava svoju prednost na 18 poena, te su naši momci cijelu treću dionicu igrali konstantno i bez nekih većih oscilacija u igri. Trojka Sanija Čampare povećala je razliku na 20 poena, a Finci su u toku ove dionice, uspjeli smanjiti tu prednost za samo četiri poena.

U posljednjoj dionici utakmice, naši momci nisu dopustili da im se Finci približe, te su sve vrijeme kontrolirali igru, te smo na kraju slavili rezultatom 95:72.

Najbolji u našoj reprezentaciji su bili Džanan Musa sa 28 poena, Amar Gegić je ubacio 16, Nikola Marić 14, te Darko Talić sa 13 poena.

Svoj put na ovom Eurobasketu, naša selekcija predvođena sa Josipom Pandžom, završit će sutra kada će protiv Španije igrati za peto mjesto, koje ih direktno vodi na Svjetsko prvenstvo u julu 2017. godine u Kairu.

(Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.