6.1.2017. 9:17
0
Kyle Korver pojačava Cleveland Cavse
Prvaci sjevernoameričke košarkaške NBA lige Cleveland Cavaliersi doveli su u svoje redove 35-godišnjeg veterana Kyla Korvera iz Atlante, koji će u ekipi zamijeniti povrijeđenog J.R. Smitha.

Korver nije igrao za Atlatna Hawkse u četvtvrtak protiv New Orleans Pelicansa, a novinarima je rekao da ge šalju u drugi tim. Atlanta će od Clevelanda dobiti pravo izbora u prvoj rundi NBA drafta 2019. godine i Mikea Dunleavyja, prenosi Yahoo Sports.

Korver je specialist za trojke. Atlanti se pridružio 2012. godine, a prije toga je igrao za Philadelphiu (2003. - 2007.), Utah (2007. - 2010.) i Chicago (2010. - 2012.).

- Teško mi je napustiti Atlantu, ali ovo je odlična prilika da se priključim šampionskom timu - rekao je Korver.

Cleveland, vodeći tim istočne konferencije s 26 pobjeda i osam poraza, od kraja decembra igra bez Smitha koji je zbog loma palca šuterske ruke morao obaviti operaciju i bit će van terena do marta.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.