28.4.2017. 21:55
0
"Ne govorim sa Nihadom Đedovićem od kad se odrekao bh. državljanstva"
Nakon što je jutros putem svog Facebook profila Generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić oštro kritikovao bivšeg reprezentativca BiH Nihada Đedovića, uslijedio je i odgovor, piše Patria.

Bivši Direktor košarkaških reprezentacija BiH Igor Stojanović, također putem ličnog Facebook profila, poručio je da se ne slaže s odlukom Nihada Đedovića da ne igra za reprezentaciju, ali da jednom čelniku Saveza ne priliči da takvim rječnikom govori o nekadašnjem članu reprezentacije.

- Ne govorim sa Nihadom Đedovićem od kad se odrekao bh. državljanstva i uzeo njemački pasoš. Uradio je to u periodu dok sam obavljao mandat Direktora košarkaških reprezentacija BiH, a da baš nikoga nije obavijestio u KS BiH. Vjerovao sam da će ipak shvatiti da je naš najbolji igrač na vanjskim pozicijama i koliko ga Bosna i Hercegovina treba. Da će ponovo uzeti BH pasoš i da ćemo zajedno sa Teletovićem, Nurkićem i selektorom Duškom Ivanovićem ući u četvrtfinale Evropskog prvenstva 2015. Nihad je ljut jer sam uvjeravao javnost da će ponovo igrati za reprezentaciju. Valjda ne shvatajući da mu pružam ruku da u javnosti sačuva obraz jer se odrekao državnog dresa. U nekoj drugoj zemlji vjerovatno više ne bi smio hodati ulicom nakon te odluke. Valjda sam trebao reći da se odrekao države za koju su ljudi davali živote, ruke, noge... Za koju sam i ja ratovao. Možda onda ne bi bio ljut – napisao je Stojanović, a onda se osvrnuo na Barbarićevo jutrošnje obraćanje.

- Bez obzira na sve, Generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić, nije smio sebi dozvoliti da vrijeđa bivšeg reprezentativca BiH koji je 10 godina branio boje države. On je bivši reprezentativac i ovakve stvari se rješavaju unutar četiri zida. Nakon tuče reprezentativaca u Tuzli, neodlaska na Evropsko prvenstvo, destruktivnih medijskih ispada, sistematskog narušavanja ugleda i uništavanja KS BiH, ovo je još jedan dokaz diletantskog ponašanja čelnika KS BiH koji bi trebali poštovati svakog košarkaša. A kamoli bivšeg reprezentativca. Nadam se skorom odlasku članova UO KS BiH i Generalnog sekretara. Ovako samo brukaju i sebe i državu- poručio je Stojanović. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.