29.7.2017. 20:00
4
Na današnji dan 2003. otišao još jedan heroj Bosne i Hercegovine, Sabahudin Dino Bilalović
Na današnji dan 2003. godine u Makarskoj je u 43. godini života iznenada preminuo Sabahudin Dino Bilalović. Ovaj izuzetni sportista, Trebinjac, bio je član tima KK Bosna, klupskog šampiona Evrope.

Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ratne 1993. godine bio je najbolji strijelac. BiH je vodio Mirza Delibašić, a Dino je igrao briljantno. Njegov prosjek po utakmici je bio 24,6 poena.

Bosna i Hercegovina je na kraju završila na osmom mjestu. Nakon vijesti užasa, Dino je bio najzaslužniji što je Evropa vidjela jedno bolje lice BiH.

Njegove sportske kolege danas govore da je za BiH igrao sa velikim srcem. Već tada se govorilo da ima srčane smetnje. Ali je igrao moćno i odlučno. Možda bi ga se trebali sjetiti oni koji danas ne žele igrati za BiH.

(Patria / Haris Ahbabović)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.