9.5.2018. 22:45
0
Košarkaši Zrinjskog u finalu
Košarkaši Zrinjskog plasirali su se u finale domaćeg košarkaškog prvenstva nakon što su u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalne serije na svom parketu pobijedili Sparse 88:72.

Iako rezultat sugerira nešto drugo, bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su Sparsi u šahu držali Zrinjski 30 minuta utakmice.

Gosti iz Sarajeva vodili su od početka i kontrolirali igru tijekom tri četvrtine utakmice. U posljednju četvrtinu ušli su s prednošću 60:57, a onda su u potpunosti stali.

"Plemići" su iskoristili pad u igri Sparsa, dobili posljednji period igre rezultatom 31:12 i na kraju slavili ukupnu pobjedu u seriji 2:1 i povijesni plasman u finale prvenstva BiH.

Najzaslužniji za pobjedu Zrinjskog bio je Amerikanac Toure Ahmed Murry koji je odigrao svih 40 minuta, ubacivši 21 poen, pridodavši tome 7 skokova i 6 aistencija. Marko Ramljak u pobjedu je ugradio 21 poen i 8 skokova.

Kod Sparsa odličnu utakmicu odigrali su Ibrahim Durmo (20 poena, 9 skokova) i Roko Rogić (17 poena, 9 skokova, 7 asistencija).

Zrinjski u finalu dočekuje branitelje naslova prvaka Igokeu, a prva utakmica igra se već u subotu u Mostaru. Finalna serija igra se na tri pobjede. Prednost domaćeg terena u eventualnoj petoj utakmici imat će Zrinjski.

(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.