10.9.2018. 18:20
1
Nemanja Gordić odbio da igra za reprezentaciju BiH
Nemanja Gordić neće igrati za košarkašku reprezentaciju BiH u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Njegov klub Budućnost iz Podgorice uputio je saopštenje za javnost u kojem se navodi da je Gordić odbio poziv KSBiH.

- KK Budućnost Voli nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne - navodi se u reagovanju podgoričkog kluba na psanja pojedinih medija iz BiH da je Nemanji Gordiću zabranjeno da igra za nacionalni tim u septembarskim mečevima kvalifikacija za Mundobasket.

Selektor BiH Jasmin Repeša prije dva dana je rekao da Budućnost “pušta domaće igrače da igraju u reprezentaciji, a Gordiću ne dozvoljava”.

- Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu.

Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza. Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora izmedju Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u klubu u susret predstojećoj sezoni.

Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe - navodi se u saopštenju.

Košarkaška reprezentacija BIH ove sedmice igra mečeve protiv Finske i Češke, a sada je očigledno da Gordić neće igrati u tim utakmicama.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.