24.4.2023. 14:18
0
KSBiH mora isplatiti Vedranu Bosniću više od 100.000 KM
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine morat će platiti nešto više od 100.000 KM bivšem selektor Zmajeva Vedranu Bosniću.

Naš Savez izgubio je spor pred Arbitražnim tribunalom Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), potvrđeno je za Faktor iz bh. kuće košarke. Tribunal je presudio da KSBiH mora Bosniću isplatiti 55.000 eura, te kamatu.

Iz Saveza nisu željeli govoriti o detaljima, uz objašnjenje da će se oglasiti predsjednik Dalibor Miloš, i to nakon što obavi razgovor sa bivšim selektorom.

Bosnić je klupu Zmajeva napustio u junu prošle godine zbog, kako je tada objasnio, "razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja".

Za selektora je izabran u novembru 2018. godine, a u julu 2021. godine potpisao je produženje saradnje.

- Vedran Bosnić danas je produžio saradnju sa Košarkaškim savezom BiH te će obavljati funkciju selektora muške reprezentacije naše zemlje najmanje do kraja 2023. godine - objavljeno je 14. jula 2021. godine iz KSBiH.

Na klupi Zmajeva naslijedio ga je Adis Bećiragić, koji je vodio naš tim i na Eurobasketu u Njemačkoj.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.