3.1.2024. 22:56
0
Barcelona srušila Real u još jednom košarkaškom El Clasicu, Musa najefikasniji igrač Kraljeva
FOTO: screenshot/x
Košarkaši Reala iz Madrida pretrpjeli su tek drugi poraz u ovosezonskom izdanju Eurolige.

U čuvenom Clasicu dva najtrofejnija španska kluba, domaća Barcelona savladala je lidera elitnog kontinentalnog takmičenja sa 83:78.

Gostujući "Kraljevi" nisu iskoristili fantastičan ulazak u meč reprezentativca Bosne i Hecegovine Džanana Muse. Bh. krilni igrač je u prvoj četvrtini ubacio 13 poena, a Real je nakon tog perioda vodio sa 25:21.

Musa je u toj dionici nanizao četiri trojke iz pet pokušaja. Meč je završio sa 19 poena, tri skoka i dvije asistencije za 29 minuta.

Mario Hezonja je dodao 16 za Real.

Jan Vesely je bio uvjerljivo najefikasniji u redovima Barcelone sa 27 poena.

Real, koji brani evropsku titulu, i dalje je uvjerljivo prvi na tabeli sa 16 pobjeda i dva poraza. Slijede italijanski Virtus Bologna sa 13/5, Barcelona sa 12/6 i izraelski Maccabi Tel Aviv sa 11/7.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.