19.1.2024. 15:49
0
Francuzi sa čak osam euroligaških igrača dolaze u Mejdan: Selektor Collet objavio spisak igrača na koje računa
Košarkaška reprezentacija Francuske objavila je spisak od 13 igrača koji će se okupiti na pripremama u Brestu uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

"Trikolori" će 26. februara u drugom kolu kvalifikacijske grupe E gostovati našim "Zmajevima" u Tuzli, u dvorani Mjedan.

Tri dana ranije, reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje gostovanje na Kipru, dok će Francuska igrati protiv Hrvatske kao domaćinu u Brestu.

Selektor Francuske Vincent Collet i generalni direktor reprezentacije Boris Diaw objasnili su da će se na pripremama u Brestu 19. februara pojaviti 13 igrača plus dva koji će pojačati konkurenciju na treninzima.

Među pozvanim je, ističu francuski mediji, čak osam igrača iz klubova Eurolige.

To je konačna potvrda da se igrači iz elitnog kontinentalnog takmičenja vraćaju u kvalifikacijske cikluse nakon što proteklih godina, zbog tvrdoglavosti Eurolige koja je svoje mečeve zakazivala u reprezentativnim terminima, to nije bio slučaj.

Collet u veoma jakom sastavu računa i na osvajače srebrene medalje na Evropskom prvenstvu 2022. godine, a to su Andrew Albicy, Vincent Poirier i Timothe Luwawu-Cabarrot.

Na pripreme su pozvani Vincent Poirier (Real Madrid), Guerschon Yabusele (Real Madrid), Matthew Strazel (Monaco), Zaccharie Risacher (Bourges), Isaia Cordinier (Virtus Bologna), Sylvain Francisco (Bayern), Nadir Hilfi (Paris), Jaylen Hoard (Hapoel Tel Aviv), Damjen Inglis (Valencia), Paul Lacombe (Strasbourg), Timothe Luwawu-Cabarrot (ASVEL) i Matthias Lessort (Panathinaikos).

Inače, "Trikolori" su na spomenutom Eurobasketu u septembru 2022. savladali "Zmajeve", koji su prethodno, u augustu iste godine, velikog rivala savladali u Sarajevu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.