Pureće meso ima manje masnoća od piletine, svinjetine i govedine, pa je u posljednje vrijeme vrlo tražena namirnica. Žarko Marić je odlučio da ne komplikuje previše, pa je pripremio hrskave pureće odreske.
Sastojci:
600 g purećih odrezaka
100 ml mlijeka
80 g brašna
3 jaja
150 g prezle
150 ml ulja
so
biber
umak:
200 ml jogurta
½ kašičice senfa
1 kašičica majoneze
mješavina začina
Pureće odreske lagano istucajte čekićem za meso, prelijte ih mlijekom i ostavite da stoje oko pola sata. Inače, meso se u mlijeko stavlja ako je žilavo, ali u ovom slučaju Žarko je to učinio samo kako bi dodatno omekšao odreske.
Pripremite sastojke za pohovanje, a zatim odreske ocijedite i slažite ih redom, najprije u brašno, potom u jaja i na kraju u prezlu. Ukoliko želite da budu još hrskaviji, odreske možete prije pečenje još jednom uvaljati u jaja, a zatim u prezlu.
U dubljoj tavi zagrijte ulje, pa odreske pecite oko pet minuta sa svake strane, odnosno dok ne porumene po vašem izboru. Uz odreske pripremite i domaći umak koji ćete napraviti od jogurta, senfa i majoneze, te ih servirajte uz sezonsku salatu.
Proces pripreme odrezaka je bio mnogo lakši uz malu pomoć
Tefala.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.