30.3.2018. 11:01
0
Avokado smoothie
Tefal ima odlične aparate za pripremu hrane i pića, a sjajan primjer je BlendForce blender s koji fino miješa i drobi sve vrste sastojaka. U to se uvjerio i Žarko Marić pripremajući ukusni i zdravi smoothie od avokada.
Sastojci: 

½ zrelog avokada
1 velika banana
1 šaka špinata
1 kašičica mljevenih sjemenki lana
150 ml mlijeka

Za potpuni uspjeh ovog recepta, osim Tefal BlendForce blendera, jako je bitno da nabavite zreo avokado. Avokado ima najveći udio bjelančevina među voćem, bogat je izvor vitamina E i kalija, a kao i maslinovo ulje, ima visok udio jednostruko nezasićenih masnih kiselina za koje se smatra da smanjuju razinu holesterola u krvi. Ogulite mu koru i isijecite ga na kockice. 

Bananu ogulite i izrežite na ploškice. Ukoliko vaš smoothie pravite tokom ljetnih dana, nije loše da oguljenu bananu prije pripreme napitka držite oko 20 minuta u zamrzivaču.

Špinat dobro operite i odstranite tvrde dijelove na stabljikama. U blender, zatim naspite pola mjere mlijeka, pa dodajte avokado, bananu i špinat. Blendajte sastojke dok ne dobijete finu kremu, a pred kraj dodajte ostatak mlijeka i mljevene sjemenke lana.

Ovaj zdravi napitak može biti zamjena za doručak, ali i odličan međuobrok koji će itekako goditi vašem organizmu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.