Nasjeckaj, izrendaj, izmiješaj i gurni u rernu... I za manje od pola sata imate odlično jelo za kojim će se svi otimati.
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
1 stabljika prase
2 češnja bijelog luka
150 ml pavlake
100 g žutog sira (gouda, trapist, edamer)
2 jaja
100 ml mlijeka
50 g svježeg sira
50 g sira cheddara
1 kašika sira ribanca (parmezan)
100 g pureće šunke
1 kašika brašna
so
biber
Prasu i bijeli luk kratko prodinstajte na maslinovom ulju, pa dodajte pavlaku i narendani žuti sir po želji (gouda, edamer, trapist i sl.). Kada se sir istopi i sjedini sa pavlakom i prasom, skinite tavu s vatre.
U posebnoj zdjeli utucite jaja, so i biber. Zatim, dodajte mlijeko, cheddar, ribanac ili narendani parmezan, šunku i brašno. Kad se svi sastojci sjedine, dodajte prasu sa rastopljenim sirom, pa dobro izmiješajte.
Tepsiju, ili vatrostalnu zdjelu, u kojoj ćete peći uljevak premažite uljem, pa je pospite prezlom. Zatim, izlijte smjesu i stavite u zagrijanu rernu i pecite oko 25 minuta. Pogađate već, i ovoga puta Žarko Marić je u pripremi jela imao veliku pomoć
Tefala. Topao uljevak poslužite uz kiselo mlijeko i salatau od cvekle.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.