6.7.2018. 16:33
0
Janje iz lonca
Za neka jela potrebno je malo više vremena za pripremu, ali upravo u tom dužem kuhanju i jeste tajna dobrog okusa. Janje iz lonca podsjeća na bosanski lonac, međutim kad ga probate vidjet ćete da je riječ o posve drugačijim okusima.
Sastojci:

1 kg janjetine 
800 g kupusa
400 g krompira
300 g paradajza
250 g paprike 
100 g mrkve 
1 luk
50 g korijena celera
4 češnja bijelog luka
2 kašike mješavine začina
2 kašike soli
2 kašike bibera
1 list lovora 

Ovo jelo zaista ne zahtijeva previše truda. Namirnice posložite u lonac, zalijete vodom i pustite da se kuha. Ali krenimo redom...

Meso isijecite na veće komade, pa ga posložite po dnu lonca. Bilo bi dobro da pojedini dijelovi janjetine budu masniji.

Krompir izrežite na veće kocke, kao i mrkvu, a papriku i korijen celera na manje kockice, pa ih posložite po mesu. Glavicu luka možete staviti čitavu, ili je samo prepoloviti, a ni bijeli luk nije potrebno previše sitniti.

Zatim, stavite krupno narezan svježi paradajz i kupus, pa sve pospite biberom, mješavinom začina i soli. Ubacite i list lovora, pa sve prelijte vodom i stavite na laganu vatru da se kuha najmanje dva sata. 

Lonac nije potrebno miješati, već povremeno samo malo protresite lonac. Tefal, ideje bez koji ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.