4.3.2019. 11:33
0
Čorbanac od leće
Ko voli leću zna kako je to zahvalna namirnica s kojom se mogu praviti divna jela, a naši kuhari su se ovoga puta odlučili za lagani čorbanac.
Sastojci:

400 g crvene leće 
1 luk
3 češnja bijelog luka
1 mrkva 
1 kašika paradajz pirea 
600 ml povrtnog temeljca 
1 kašika sirćeta
1 kašika crvene paprike
1 kašika timijana 
1 kašika meda
so
biber

Leću nije potrebno namakati u vodi, jer onda se obično prekuha prilikom pripreme ovog jela. Stoga je dovoljno da je par minuta dobro isperete pod jakim mlazom vode.

Na malo ulja, najprije, prepržite sitno nasjeckan luk i bijeli luk, pa kad omekšaju dodajte mrkvu isjeckanu na kockice. Poslije par minuta dodajte veću kašiku paradajz pirea i dobro ga umiješajte u povrće. Zatim, sve prelijte s povrtnim temeljcem, izmiješajte, poklopite i krčkajte na laganoj vatri oko pola sata.

Nakon toga, u leću dodajte malo sirćeta, med i začine (crvena paprika, timijan), te posolite i pobiberite po želji i krčkajte još desetak minuta. Uz ovaj čorbanac odlično ide ražev hljeb i zelena salata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.