12.3.2019. 11:02
0
Povrtna plata s mozzarellom
Toplo povrće u kombinaciji s mekanom mozzarellom je idealan spoj koji može biti nesvakidašnje predjelo, ali i lagani međuobrok pun različitih okusa.
Sastojci:

200 g crvene paprike 
200 g patlidžana
200 g tikvica 
mješavina začina
maslinovo ulje
200 g mozzarelle

umak: 
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica sirćeta
2 kašike svježeg peršuna
1 kašičica bosiljka
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica senfa
biber
so

Patlidžan i tikvice narežite na ploške debljine 0,5 cm, a crvenu papriku isijecite na deblje trakice ili u oblik koji želite. Povrće pospite mješavinom začina i prelijte maslinovim uljem, pa ostavite kratko kako bi upilo masnoće i arome.

Dok povrće čeka da se poprži, pripremite umak. U sjeckalicu uspite maslinovo ulje i malo sirćeta, zatim dodajte svježi peršun, bosiljak, luk u prahu, senf, te biber i so. Miksajte dok ne dobijete kremasti preljev. Pripremu ovog umaka našim kuharima je olakšao Tefal sa svojom odličnom sjeckalicom.

Zagrijte tavu na srednjoj vatri, pa pržite povrće taman toliko da porumeni i omekša. Budete li ga predugo pržili izgubit će mekoću i sočnost. Poprženo povrće prebacite u veći tanjur ili vatrostalnu zdjelu, pa ga pospite kockicama mozzerelle. Na kraju sve prelijte ukusnim umakom i poslužite toplo.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.