Danas radimo još jedan klasik domaće kuhinje. Računajte da će svi htjeti po dva tanjura begove čorbe.
Sastojci:
200 g pilećeg filea
3 mrkve
1 kašika sirćeta
30 g bamije
20 ml ulja
500 ml pilećeg temeljca
30 g brašna
mješavina začina
peršun
so
biber
U vodi skuhajte pileće meso sa jednom mrkvom. Vijenčić bamije (oko 30 g) obarite u malo vode pomiješane sa sirćetom. Skuhano meso usitnite, najbolje rukama, a skuhanu mrkvu isijeckajte na kockice.
Zatim, na ulju prepržite ostale dvije mrkve, koje ste prethodno na sitno izrendali, pa ih prelijte pilećim temeljcem. Kad supa proključa, dodajte usitnjenu piletinu, mrkvu i bamiju. Prelijte sve sa 500 ml vruće vode i kuhajte oko 10 minuta. Tada u 150 ml vode umiješajte 30 g brašna, pa postepeno dodajite u supu neprestano miješajući. Na kraju dodajte so, biber, mješavinu začina i sitno nasjeckan svježi peršun. Poklopite i skinite s vatre.
Begovu čorbu poslužite uz malo pavlake ili milerama i vruć somun.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.