Hljeb uglavnom jedemo sa nečim ili uz nešto, ali ovaj je toliko dobar da se može jesti solo.
Sastojci:
400 g integralnog pšeničnog brašna
100 g brašna
100 g kukuruznog brašna
100 ml ulja
30 g zelenih maslina
10 g instant kvasca
so
šećer
majčina dušica
U
Tefal Multipraktiku pomiješajte sve tri vrste brašna uz pomoć nastavka za miješanje tijesta. Kada se brašna sjedine dodajte instant kvasac, malo tople vode i ulje. Umijesite glatko tijesto, a ako vam se učini da je suviše suho, slobodno dodajte još vode.
Tijesto odmah premjestite u tepsiju u kojoj ćete peći hljeb, te ga pokrijte i ostavite da nadolazi. Pratite da vam „ne iskipi“ preko ruba tepsije. U nadošlo tijesto poredajte masline bez košpica, pospite sve majčinom dušicom i stavite u zagrijanu rernu pa pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Dobat tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.