Ako ne možemo ove godine na more, ukusi mora mogu doći nama. Brzo i lako spremite rezance sa ukusom Mediterana i uživajte u zdravom i neodoljivom obroku.
Sastojci:
500 g rezanaca
400 g kozica
glavica crnog luka
4-5 čehni bijelog luka
sok od 1 limuna
2-3 kašikeputera
2 kašike maslinovog ulja
malo parmezana
sitno nasjeckanisvježi peršun
so i biber
1 dcl bijelog vina
1/2 kašike mješavine začina
Priprema:
Očiščene kozice stavimo u dublju posudu,polijemo sa sokom od limuna, dodamo malo
mješavine začina, sitno isjeckani bijeli luk i 1 kašiku maslinovog ulja.
U toj marinadi ih ostavimo 15minuta.
Rezance skuhamo po upustvu, procjedimo i isperemo vodom da se ne zalijepe.
U tavu stavimo puter i 1 kašiku maslinovog ulja i ispržimo sitno narezani crni luk, zatim
dodamo kozice zajedno sa marinadom i dodamo 1 dcl bijelog vina. Posolimo i pobiberimo
po ukusu. Kuhamo još 10 minuta i sve zajedno istresemo na tjesteninu i promješamo.
Služimo odmah toplo. Dodamo parmezan i isjeckani peršun.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.