Umak od avokada je sve što vam treba uz pastu, ali zašto se zadovoljiti prosječnim kad sa malo mesa i gljiva sve može biti na vrhunskom nivou?! Avokado biftek pasta je naš današnji izbor!
Sastojci:
300 g bifteka
300 g paste fusilli
150 g šampinjona
1 luk
3 češnja bijelog luka
½ avokada
50 ml milerama
so
biber
Za početak skuhajte tjesteninu po uputstvu na pakovanju i ostavite je sa strane.
U
Tefal wok tavi popržite trakice bifteka, pa kada meso porumeni dodajte krupno narezane šampinjone i sve pržite oko 10 minuta. Gljive i meso izvadite iz tave, a u nju dodajte sitno nasjeckan luk.
Kada se luk zazlati, dodajte kockice avokada i bijeli luk. Dinstajte par minuta, pa posolite i pobiberite, te dodajte mileram i vode po potrebi u zavisnosti koliko želite da vam bude gust umak. Dobivenu smjesu prelijte u dublju i užu posudu i miksajte Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete umak.
Zatim, umak, meso i gljive vratite u wok tavu, pa kad sve proključa dodajte skuhanu tjesteninu dobro izmiješajte i skinite s vatre.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.