Za paradajz kažu da je rajsko voće, odnosno povrće, pa smo zbog toga i ovu čorbicu nazvali rajskom. A o okusu i mirisu nećemo trošiti riječi, samo ćemo tražiti još!
Sastojci:
300 g cherry paradajza
1 luk
1 glavica bijelog luka
100 g putera
1 kašika šećera
150 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršun
maslinovo ulje
so
biber
Krupno izrežite luk, a glavicu bijelog luka samo razrežite na pola. Sve ubacite u tepsiju, dodajte čitave cherry paradajziće, pospite soli i biberom, prelijte maslinovim uljem i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Zatim, u
Tefal šerpi otopite puter, pa dodajte pečeno povrće. Ubacite malo šećera kako biste neutralizirali kiselost paradajza, te sitno sjeckani svježi peršun i vrhnje, pa sve krčkajte 5-7 minuta.
Na kraju, čorbu izmiksajte Tefal štapnim mikserom i uživajte u rajskim zalogajima.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.