27.5.2022. 15:59
0
Sojini burgeri u sosu
Ovi burgeri su bez mesa i jedu se na malo drugačiji način od uobičajenog, ali nisu ništa manje ukusni.
Sastojci:

400 g soja burgera
150 g zlatnih šampinjona
100 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika gustina
100 ml rižinog mlijeka
maslinovo ulje
so

prilog:
150 g miksa basmati riže, crvene leće i crne kvinoje
600 ml vode
so

Za početak napravite prilog. Danas postoje razni miksovi žitarica i grahorica, a možete i napraviti vlasititi. Pomiješajte basmati rižu (80 g) sa crvenom lećom (40 g) i crnom kvinojom (30 g) i dobit ćete sjajnu mješavinu koju je vrlo jednostavno pripremiti. Proključajte vodu, posolite, i ubacite mješavinu i pustite da se kuha oko 12 minuta. Povremeno promiješajte i na kraju procijedite i ostavite sa strane.

Sojine burgere kratko prepržite na maslinovom ulju, pa im dodajte nasjeckane šampinjone. Kada gljive porumene, ulijte vrhnje za kuhanje i pustite da krčka par minuta. U posebnoj zdjeli pomiješajte gustin i rižino mlijeko, pa ga lagano umiješajte u tavu. Pustite da se krčka oko 15 minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.