27.3.2023. 15:35
0
Špinat muffini s gljivama
Dojam o nekom jelu prvo steknemo na osnovu izgleda, a sudeći kako izgledaju ovi muffini onda je i okus zagarantovano dobar!
Sastojci:

6 jaja
1 ljubičasti luk
50 g šampinjona
100 g špinata
50 g parmezana
1 kašika senfa
50 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika ulja
biber
so
ulje za prženje

U tavi na ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Kada porumeni, dodajte šampinjone narezane na listiće. Nakon što i gljive porumene, dodajte svježi špinat, pa sve dinstajte par minuta dok špinat ne uvene. Tada posolite i pobiberite, te nastavite dinstati 5-7 minuta.

U većoj zdjeli umutite jaja i so, pa dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. Stavite senf, biber i ulijte ulje, pa sve dobro izmiješajte. Na kraju u smjesu umiješajte već pripremljeni špinat s gljivama i narendani parmeza.

Smjesu izlijte u kalup za muffine i stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni 15 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.