Brže pripremljen, a bolji obrok, teško da od ovog postoji. Imamo sočno meso, hrskave tortilje, a tu je i salata.
Sastojci:
Za pljeskavice:
300 g faširanog junećeg mesa
½ ljubičastog luka
½ crvene paprike
2 češnja bijelog luka
biber
so
sos:
1 kašika senfa
50 g majoneze
50 g kečapa
sok ½ naranče
biber
dodaci:
tortilje
100 g žutog sira
150 g miksa salata
½ ljubičastog luka
U posebnoj zdjeli pomiješajte faširano meso sa sitno nasjeckanim ljubičastim lukom, crvenom paprikom i bijelim lukom. Posolite i pobiberite po želji, pa sve rukama dobro izmiješajte.
Dobivenu smjesu rasporedite po tortiljama i rukama je utistnite tako da prekrijte čitav oblik tortilje. U većoj tavi zagrijte ulje, pa na njemu pržite tortilje okrenute s mesom na donju stranu. Po želji, možete ih malo prepržite i sa strane tortilje.
Kada ih izvadite na tanjir, pospite ih sa narendanim sirom, miksom salata, tanko narezanim kriškama ljubičastog luka, pa urolajte u oblik koji želite.
Poslužite ih uz super ukusni sos koji ćete napraviti od senfa, majoneze, kečapa, te malo svježe iscijeđenog soka naranče i bibera.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.