6.3.2024. 13:20
0
Punjeni tamni kolačići
Prhki, mekani, a unutra čokoladno punjenje. Keksići koje ćete rado praviti i sa kojima ćete moći počastiti drage goste i prijatelje.
Sastojci:

125 g glatkog brašna 
125 g integralnog brašna 
125 g putera
50 g šećera u prahu 
20 g kakao praha
50 g tamne čokolade (narendane)
5 g praška za pecivo 
1 vanilin šećer 
1 žumance
prstohvat soli 

punjenje:
50 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade
50 g punjene čokolade po izboru

U većoj i dubljoj zdjeli pomiješajte najprije glatko brašno, te prašak za pecivo i so. Potom, ubacite kockice hladnog putera, pa lagano rukama pritiščite brašno i puter dok ne dobijete prhku smjesu, odnosno mrvice.

Tada dodajte šećer u prahu, vanilin šećer, kakao, narendanu tamnu čokoladu i žumance, pa nastavite mijesiti tijesto rukama. Na kraju u tijesto umijesite i integralno brašno. Kada dobijete glatku smjesu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na sat vremena.

Hladno tijesto razvaljajte na debljinu oko 3 mm, pa okruglim kalupom napravite keksiće. Na pola keksića poredajte kockice čokolade, pa ih preklopite drugom polovicom keksića i pritisnite na krajevima kako čokoloda ne bi iscurila prilikom pečenja. 

Keksiće složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni između 10-12 minuta. 

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.