Toliko je načina za jednostavnu pripremu ribe, a jedan od onih koji nam je favorit jeste kada se lubin zapeče sa vrhnjem u rerni.
Sastojci:
500 g lubina
500 ml vrhnja za kuhanje
50 ml marinade za ribu (maslinovo ulje, svježi peršun, bijeli luk)
so
1 kašika prezle
korica limuna
mješavina začina
Očišćenog lubina posolite s vana i iznutra, a potom ga bogato premažite marinadom koju ste prethodno napravili od maslinovog ulja, svježeg peršuna i bijelog luka.
Ribe poslažite jednu uz drugu u tepsiju, pa ih prelijte vrhnjemm a nakon toga, pospite ih prezlom i mješavinom začina. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Ovako pripremljen lubin biće sočan i mekan, a okus će biti nevjerovatan.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.