13.11.2015. 12:34
0
Borba protiv celulita: Pet stvari koje uvijek pomažu
Okorjeli neprijatelj kože, odnosno celulit, postaje jedna od glavnih tema među ženama tek kada se približimo ljetnjem periodu kada se treba skinuti u kupaći kostim. Tada je, naravno, već kasno za primjenu bilo kojeg tretmana, jer borba protiv celulita zahtijeva vrijeme i upornost.

Zbog toga u borbu protiv celulita najbolje je krenuti na jesen, kako bi se u toplijim mjesecima napokon vidjeli rezultati.

Najvažnije je biti dosljedna i uporna, a ovih pet stvari navika učiniti će veliku razliku:

1. Četka za tijelo

Dobra cirkulacija vrlo je važna za smanjenje celulita, a četka za tijelo jedan je od najvažnijih alata u borbi protiv ovog napasnika. Svaki dan dobro istrljaj bedra i to u smjeru od koljena prema stomaku i već za nekoliko nedjelja uživaj u ljepšem pogledu na svoju guzu i noge.

2. Anticelulitni gel i krema

Naravno, anticelulitni gelovi i kreme ne mogu ukloniti paklenu "narandžinu koru" s tvojih bedara, ali je svakako mogu učiniti manje vidljivom. Svakodnevno korištenje ovih preparata donosi više pozitivnih učinaka: zaglađen izgled bedara, njegovanu kožu i svakodnevnu mini masažu koju izvodiš pri svakom nanošenju.

3. Žuti ili zeleni čaj

Ispijanje vode svakako će pomoći u tvojoj borbi protiv celulita, a ako svakog dana popiješ litru rashlađenog žutog ili zelenog čaja, rezultati će biti još upečatljiviji. Zeleni i žuti čaj izbacit će loše stvari iz tvog organizma te ga pročistiti, a osim bolje probave, donijet će ti i ljepši izgled u bikiniju.

4. Borovnice

Borovnice su prepune antioksidansa i izvrsne za kožu i krvne žile, pa ih probaj konzumirati barem nekoliko puta sedmičo umjesto omiljenih slatkiša ili međuobroka. Rezultat bi te mogao oduševiti.

5. Vježbe za bedra i guzu

Svaki dan odvoji barem deset minuta te ih posveti izvođenju vježbi za bedra i guzu. Pravilnim izvođenjem vježbi, salo s tih "kritičnih" područja brzo će se otopiti, a s njime i celulit.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.