9.7.2016. 13:48
0
Evo trikova za mršanje koje svako može primijeniti
Primjenite neke od ovih trikova i olakšajte sebi put do fit forme!

Jedete zdravo i vježbate, ali još uvijek je teško ignorisati glad i zvukove u želucu?
 
Ispraznite ormariće
Ne, ne morate baciti svu hranu koju nađeteu kuhinji. Ako ste na dijeti, dobro je napuniti ormariće i frižider zdravim namirnicama - povrćem, humusom, grčkim jogurtom, svježim voćem... Trik je u tome da pri otvaranju svakog ormarića vidite prvo zdravu hranu, dok je ona lošija skrivena negdje na dnu ili iza. 
 
Naspavajte se
San je zaista bitan za zdrav život i održavanje idealne težine. Spavajte najmanje 8 sati dnevno!
 
Jedite omiljenu hranu
Idealna dijeta je ona s pravilom 80/20. To znači da 80 posto vremena jedete zdravu, dijetnu hranu, a preostalih 20 posto uživate u omiljenoj hrani. Jednom ili dva puta sedmično priuštite sebi "cheat meal" i tako ostatak sedmice nećete osjećati potrebu za nepotrebnim prejedanjem.

Preskočite sos
Jedi čisto. Sos za salatu, dodatak krompir ili preljev na desertu - sve je to nepotreban unos kalorija. Znamo da hot dog bez senfa ili kečapa ne zvuči ukusno, no ako želite smršaviti - za početak izbacite barem te nepotrebne dodatke. 

Ne zaboravite zašto se trudiš
Sjećate li se svojih misli nakon prvog treninga u teretani ili preskočene pizze? Zapišite što vas je motiviralo na to, te s vremena na vrijeme pročitajte svoje ciljeve. Kad vam postane teško i dođete u iskušenje preskočiti trening ili pojesti nešto nezdravo, prisjetite se zašto se trudite.
 
Preskočite glad
Stalno osjećate glad? Probajte pričekati 15 do 20 minuta prije nego skočite na prvu hranu koja ti je pri ruci. Ljudi često misle da su gladni, a zapravo su samo žedni ili im je dosadno. Popij čašu vode, izađite na svjež zrak ili jednostavno otiđite u drugu sobu gledati TV. Mijenjanje okoline provjeren je trik za suzbijanje gladi.
 
Mijenjaj recepte
Samo zato što se rješavate viška kilograma, ne znači da se morate riješiti i okusa. U zdrave recepte dodajte začinsko bilje, luk, cimet, papar i poboljšaj okus svakog jela!


(Anesa Agović /  Index.hr)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.