4.10.2016. 22:42
0
Istraživanja kažu da je ovo doba godine kad smo najmršaviji, a onda slijedi debljanje
FOTO: Ilustracija
Zima nas gleda iza ugla, a s njom dolazi i bogata hrana, ali i zalihe u obliku nekoliko kilograma viška. Prema nedavnom istraživanju, statistika samo za Ameriku pokazuje kako je početak oktobra vrijeme kada ljudi teže najmanje.

Nakon toga težina ide samo uzlaznom putanjom zbog uživanja u svim mogućim kolačima, obilnim ručkovima i to nekoliko puta da dan. Istraživanje je obuhvatilo 1800 Amerikanaca, 800 Nijemaca i 400 Japanaca u razdoblju od jedne godine, počevši od augusta 2012.

Rezultati su iznenađujući
Amerikanci su imali najviše kilograma na Novu godinu, a tu su težinu držali sve do aprila. S obzirom da se Amerikance često smatra jednom od najdebljih nacija na svijetu, samo četvrtina ispitanika je bila pretila, tako da se ove rezultate ne može smatrati presjekom cijele zemlje.

Autor studije Brian Wansink zaključio je kako su ovi ljudi nakupili manje kilograma i brže ih izgubili, uspoređujući ih s cijelom populacijom Amerike.

Zbog toga je smislio odličan prijedlog za New York Times: “Umjesto da ljudima sugerirate kako izgubiti težinu nakon božićnih i novogodišnjih praznika, možda je bolje da im oktobarska odluka bude da ne nakupe toliko kilograma”, kaže Wansink, prenosi Net.

Kad bismo se samo mogli toga držati, gdje bi nam bio kraj?


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.