10.10.2016. 14:06
0
Roger Waters na festivalu u Kaliforniji ismijao Trumpa i podržao Palestince
Nekadašnji frontmen legendarnog benda Pink Floyd Roger Waters iskazao je javno svoja osjećanja prema republikanskom kandidatu za predsjednika SAD-a Donaldu Trumpu i Izraelu tokom sinoćnjeg nastupa na muzičkom festivalu "Desert Trip" u Kalifroniji.

Trumpov lik se pojavio na ogromnom ekranu za vrijeme dok je Waters izvodio Pink Floydovu pjesmu "Pigs (Three Different Ones)". U međuvremenu, veliki helijumski baloni u obliku svinje lebdjeli su iznad publike. Na svakom je bio iscrtan Trumpov lik s natpisom: "neznalačka, lažovska, rasistička i seksistička svinja".

Sedamdesetrogodišnji pjevač i tekstopisac se tokom svog dvoiposatnog nastupa na festivalu koji okuplja muzičke legende osvrnuo i na pokret "Black Lives Matter". Iako su se ostali muzičari koji su nastupali na festivalu osvrnuli na predstojeće predsjedničke izbore, Waters je bio jedini koji je govorio o pokretu "Black Lives Matter" pred, uglavnom, bjelačkom publikom. 

Dok je izvodio pjesmu "Us and Them", na ekranu iza Watersa pojavile su se slike praćene porukama: "Bijela šutnja je nasilje", "Ne vjerujem da još uvijek o ovome protestujem"...

Pred kraj svog nastupa, bivši član Pink Floyda je ponovo iskazao svoju podršku međunarodnom Pokretu za bojkot, deinvestiranje i sankcije (BDS) koji poziva na bojkot, uzdržavanje od ulaganja i sankcije protiv Izraela.

"Šaljem iz sveg srca ljubav i podršku svim mladim ljudima na kampusima univerziteta u Kaliforniji, koji se zalažu za svoju braću i sestre u Palestini i podržavaju BDS pokret u nadi da ćemo ohrabriti izraelsku vladu da okonča okupaciju", rekao je Waters.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.